Szájüregen belüli piercingek kezelése!

Amire szükséged lesz a kezeléshez:

Phlogosol vagy Corsodyl száj és torokfertőtlenítő szer
- Kis műanyag pohárka, vagy egyéb, amiben az öblögetést el tudod végezni
- Erősebb fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszer. (fontos, hogy gyulladáscsökkentő is legyen pl: Algofelx, Nurofen, Rubofen stb. 

A kezelés folyamata:

- Nagyon egyszerű, bármelyik szert is vásárolod meg a patikában, a tájékoztatójának megfelelően öblögetned kell vele. Minden étkezés után, reggel és este fogmosás alkalmával, tehát 6-8 alkalommal naponta.
 - Főleg nyelv, de ajak, vagy más szájüregen belüli piercingek esetén javasolt az első két-három napban, reggel és este egy-egy szem fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszert bevenni. Ez főként a nyelv piercingnél fontos, mivel a nyelv csupa izom, így a szúrást követő pár napban megdagad, begyullad, de ez természetes. Ezt a duzzanatot és a vele járó fájdalmat lehet csökkenteni a gyógyszerrel. Elég csak reggel és este bevenni. Semmiképpen se vegyünk be több gyógyszert, mint amennyit a tájékoztató megenged.
Amire ügyelned kell:
- Kerüld a dohányzást! A dohányzás lassítja a gyógyulást, és komplikációkhoz vezethet. A legjobb az ha a gyógyulás végéig nem dohányzol, de legalább az első két napot bírd ki, és ha rá is gyújtasz, öblögess a cigi után.
3-4 napig Kerüld az erősen fűszeres, forró ételek, valamint a tejtermékek fogyasztását.
- A gyógyulás ideje alatt óvatosan egyél, ne rántsd meg az ékszered, ne akadjon bele a fogadba, vagy másik ékszeredbe. Kerüld az ékszerrel való játszadozást is a gyógyulás végéig.
- A csókolózást is mellőzd legalább az első 1-2 napban. Az orális szex pedig a gyógyulás végéig nem javasolt.
  

Amennyiben a kezelést nem tartod be, és nem megfelelően gyógyul a tetoválásod, minden felelősség téged terhel.